|
کد مطلب: 79160
فيلتر شدن «واتس آپ» قطعي است/رئيس جمهور دستوري بر خلاف قانون صادر نميکند
تاریخ انتشار : 1393/01/01 نمایش : 846
به گزارش سلام لردگان ، «عبدالصمد خرم آبادي» در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران، با اشاره به برخي اخبار منتشر شده در رسانهها و انتساب آنها به وزير ارتباطات، اظهارداشت: در اخبار آمده که به دستور رئيس جمهور پيگيري وضعيت«واتس آپ» و شبکههاي اجتماعي بعهده شوراي عالي فضاي مجازي قرار گرفته است، فارغ از اين مساله که چنين تصميمي از سوي رئيس جمهور محترم اتخاذ شده است يا خير، بايد بگويم که بر اساس مقررات جاري، رئيس جمهور اساساً اختيار اتخاذ چنين تصميمي را ندارد. وي افزود: رئيس جمهور به عنوان رئيس قوه مجريه، اجرا کننده قانون است، بنابراين دستوري بر خلاف قانون صادر نميکند.
اين مقام مسئول در پاسخ به اين سوال که آيا در حال حاضر نظارت بر وضعيت شبکههاي مجازي و نرم افزارهايي چون واتس آپ از حيطه مسئوليت کارگروه مصاديق مجرمانه خارج شده است يا خير؟ افزود: طبق ماده 21 قانون جرايم رايانهاي، تصميم گيري درخصوص فيلتر و مسدودسازي محتواي مجرمانه همه سايتهاي اينترنتي از جمله شبکههاي اجتماعي برعهده کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه است.
خرمآبادي تصريح کرد: بنابراين، رئيس جمهور رأساً نميتواند مانع اقدامات کارگروه تعيين مصاديق شده و صلاحيت قانوني تصميم گيري در مورد شبکههاي اجتماعي را از اين کارگروه سلب و آن را بر عهده شورايعالي فضاي مجازي قرار دهد.
دبير کميته تعيين مصاديق محتواي مجرمانه گفت: اگر چه رئيس جمهور، رئيس شورايعالي فضاي مجازي است ولي بايد به اين نکته توجه شود که تصميمات اين شورا با اکثريت آراء اعضاي آن شورا اتخاذ ميشود و شخص رئيس جمهور در اين شورا فقط يک رأي دارد و تا آنجا که بنده اطلاع دارم، شورايعالي فضاي مجازي نيز تصميمي درخصوص توقف اجراي مصوبه کارگروه مبني بر مسدودسازي واتس آپ اتخاذ ننموده است،بنابراين عدم اجراي مصوبه کارگروه، توسط وزارت ارتباطات، با استناد به دستور رئيس جمهور، فاقد وجاهت قانوني است.
وي همچنين در پاسخ به اين سوال که وزير ارتباطات در مصاحبه خود اعلام کرده است، چون شرايط رأي گيري کارگروه تعيين مصاديق پيرامون فيلتر "واتس اَپ" نقصان داشته، موضوع در شورايعالي فضاي مجازي مطرح شده است، آيا نقصي در شرايط رأي گيري وجود داشته گفت: خير؛ هيچ نقصي در شرايط رأي گيري کارگروه تعيين مصاديق وجود نداشته است.
خرمآبادي گفت: پيشنهاد فيلتر واتس اپ چند روز قبل از تشکيل جلسه مربوطه به کليه اعضاء کارگروه اعلام شده بود و اين جلسه در تاريخ چهاردهم اسفند سال گذشته و با حضور 12 عضو از اعضاء کارگروه و به رياست شخص دادستان کل کشور تشکيل گرديد و همه اعضاء در حدود دو ساعت نظرات مبسوط خود را در مورد اين پيشنهاد اعلام کردند.
وي افزود: نهايتاً با اکثريت آراء (يعني با هفت راي موافق از دوازده رأي اعضاء حاضر در جلسه) فيلتر و مسدودسازي نرم افزار واتس اَپ به تصويب رسيد، بنابراين ادعاي وزير محترم ارتباطات و فناوري اطلاعات، در مورد وجود نقصان در شرايط رأي گيري فيلتر واتس اَپ کذب محض است.
خرمآبادي گفت: علاوه بر اين، دستور مسدودسازي واتس آپ، بعد از مصوبه کارگروه، از سوي يکي از مقامات ذيصلاح قضايي صادر شده و اين دستور نيز به وزارت ارتباطات جهت اجرا ابلاغ شده است.
وي تاکيد کرد: انتظار ميرود در سالي که از سوي مقام معظم رهبري بعنوان سال "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي" نامگذاري شده است، مسئولين مربوطه تمام توان مديريتي و عزم راسخ خود را براي مقابله با ابزارهايي که در خدمت تهاجم فرهنگي و جنگ نرم دشمن ميباشند، بکار گيرند و بجاي حمايت از نرم افزارهاي که در خدمت سرويسهاي جاسوسي آمريکايي و صهيونيستي هستند، نمونههاي مشابه داخلي آنها را مورد حمايت قرار داده و به ارتقاء کيفي آنها کمک نمايند.
دبير کميته تعيين مصاديق محتواي مجرمانه خاطرنشان کرد: متأسفانه مسئولين وزارت ارتباطات تاکنون با توسل به بهانههاي بي مبنا و فاقد وجاهت قانوني، از اجراي مصوبه قانوني کارگروه و دستور مقام قضايي استنکاف کردهاند.
انتهاي پيام/
|
|
|
|